Inspiratie Wat is compassie?

Wat is compassie?

Compassie vanuit Servant Leadership betekent dat je handelt vanuit vertrouwen. Je richt je op het welzijn en groei van de ander. En dat werkt het beste als je zicht hebt hoe jijzelf in je vel zit, want dan ben je instaat te voelen wat het met je doet en wat het met de ander kan doen. Compassievol leiderschap is ook de capaciteit om mensen bewust te maken van hun vrijheid om anders te zijn. Het is de moed en de wil hebben om je kwetsbaar op te stellen, open te stellen voor feedback van je eigen mensen, fouten durven maken en daaraan toegeven, erkenning te geven aan de mensen die het verdienen, durven toe te geven dat je niet alles weet. Het is ook: je grenzen aangeven, je emoties durven tonen en uitkomen voor je waarden en de dingen die jij belangrijk vindt.
Een compassievolle leider heeft de menselijke factor bovenaan zijn aandachtslijstje staan.

#persoonlijkleiderschap #persoonlijkeontwikkeling #groei #verbinden #voorbeeldfunctie #verschilmaken #compassie #bewustzijn #luisteren

Vrijblijvende introductie

60 minuten servant-leadership sessie

Vrijblijvende introductie in servant-leadership, de betekenis hiervan voor organisaties en wat dit betekent bij executive search. Maak nu een afspraak!

Maak een afspraak
60 minuten