Inspiratie Arbeidsmarkt: Is er een tekort aan goede medewerkers, management en directie?

Arbeidsmarkt: Is er een tekort aan goede medewerkers, management en directie?

Is er een tekort aan goede medewerkers, management of directie?
Nee, de wijze van selecteren is achterhaald.

Het vinden van #medewerkers#management en #directieleden lijkt haast een onmogelijke opgave in deze tijd. CEO’s en Founders zien het niet beschikbaar zijn van het juiste personeel als één van de grootste bedreigingen van hun #bedrijf.
Opvallend is dat er in executive #recruitment , nogal traditioneel gewerkt wordt bij het selecteren van directie, management en medewerkers. De meeste bedrijven screenen nog steeds op basis van CV’s, diploma’s en ervaring. Leeftijd wordt nog steeds als een belangrijk selectiecriterium gezien.

 selecteert op criteria die doorslaggevend zijn voor een bepaalde rol of taak. We laten ons niet leiden door zaken als ervaring, diploma’s en leeftijd. We kijken naar welke competenties succesvol zijn voor de opgave die er ligt, persoonskenmerken en drijfveren. We maken op basis daarvan een functieprofiel en blijven weg bij zaken die niet echt vereist zijn. Daarnaast nemen een gestructureerd en criteriumgericht #interview af.
Op deze wijze is er een heel nieuw reservoir aan geschikte #kandidaten beschikbaar, door te kijken wie iemand is en #passie , #leiderschap#motivatie en #talent laten prevaleren boven een papieren #cv.

Kijk voor meer informatie op: https://lnkd.in/e-K82YEa

#persoonlijkleiderschap #hetverschilmaken #voorbeeldfunctie #impactmatters #samensterker #servantleaderschip #resultaat #match #executivesearch

Vrijblijvende introductie

60 minuten servant-leadership sessie

Vrijblijvende introductie in servant-leadership, de betekenis hiervan voor organisaties en wat dit betekent bij executive search. Maak nu een afspraak!

Maak een afspraak
60 minuten