Over ons Servant-leadership

“Een praktisch concept voor authentiek leiderschap”

Een authentiek persoon heeft zichzelf geaccepteerd met al zijn kwaliteiten en beperkingen en kent niet de neiging zich voortdurend aan te passen aan zijn omgeving of zijn mening in te slikken.

(bron: Daan Fousert, algemeen directeur Servant-Leadership Solutions)

Servant-leadership is een praktisch concept voor het daadkrachtig ontwikkelen van écht ofwel authentiek leiderschap. Een leiderschapsfilosofie die past bij de behoefte van onze tijd, namelijk het samen ontwikkelen van een toekomstbestendige organisatie en maatschappij. De opkomst van MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) en de groeiende belangstelling voor servant-leadership staan niet op zichzelf. Ze zijn uitingen van een groei in bewustzijn. Deze leiderschapsfilosofie geeft volop ruimte aan deze groei. Het stelt mensen in staat een eigen bijdrage te leveren aan een goed leven, zinvol werk en een gezonde en duurzame samenleving.

The Leader Inside werkt samen met Servant-Leadership Solutions. We delen de volgende visie (bron):

Leiderschap dat wél werkt!

  • Jij wilt op een andere, eigentijdse manier je organisatie aansturen; van de geijkte hiërarchische structuur naar een meer realistische weergave van hoe we de maatschappij graag zien;
  • Je wilt betekenisvol werken;
  • Jij wilt het beste uit jezelf halen en anderen inspireren;
  • Jij wilt iets doen waarvan je zeker weet dat het er toe doet, daarin succesvol zijn en blijvende resultaten boeken;
  • Jij wilt bijdragen aan een vitale, duurzame organisatie en maatschappij.

Kortom: jij wilt werken aan een wereld die wél werkt!

​Wat vraagt dat van jou?

Dat vraagt van jou dat je open staat voor zelfreflectie en bereid bent om nieuwe invalshoeken te zoeken en kritisch tegen het licht te houden, maar ook de moed hebt om rigoureuze stappen te zetten in je organisatie. Het steeds verder ontwikkelen van de gedragscompetenties van een servant-leader is daarbij essentieel.

Wat is Servant-Leadership?

Servant-Leadership is een ‘manier van zijn en doen’ waarbij de leider dienend is aan de groei van anderen, de organisatie en zichzelf. Daarmee draagt deze filosofie bij aan een duurzame ontwikkeling van de samenleving als geheel. Servant-Leadership helpt bij het scheppen van een bedrijfscultuur die niet langer een van bovenaf geleide hiërarchie nodig heeft.

De 10 gedragskenmerken van Servant-Leadership

Servant-leadership is een praktisch concept voor het daadkrachtig ontwikkelen van authentiek leiderschap. Wat betekent dit nu in de dagelijkse praktijk? Klik hier voor de belangrijkste gedragskenmerken van servant-leadership.

 

Vrijblijvende introductie

60 minuten servant-leadership sessie

Vrijblijvende introductie in servant-leadership, de betekenis hiervan voor organisaties en wat dit betekent bij executive search. Maak nu een afspraak!

Maak een afspraak
60 minuten